Hoe is het allemaal onstaan? Hoe is het allemaal onstaan?

"If you want to make the world a better place, take a look at yourself, and make a change" Michael Jackson

Hallo mensen, mijn naam is Franklyn Haulussy. Ik ben geboren en getogen in Groningen en ben op mijn achttiende als student gaan wonen in het bruisende Enschede. Na een leuke studententijd en flink te hebben genoten van deze mooie stad heb ik mijn huidige vrouw leren kennen uit Raalte.

Binnen een jaar tijd was ik van vrijgezel overgegaan naar partner en vader. En dit betekende de nodige aanpassingen. Ten eerste moest ik mijn auto inleveren voor een deugdelijke gezinswagen. De twee-deurs sportwagen bleek toch niet geschikt te zijn om zowel een kinderwagen te vervoeren, een maxi-cosi en twee volwassenen. Ten tweede heb ik mijn mooie woning in het bruisende centrum van Enschede moeten verkopen en ben naar een woonwijk in Raalte verhuisd. Mijn vrouw wilde per se dicht bij haar ouders zijn, die ook in Raalte wonen en dus was Enschede geen optie.

En zodra je kinderen hebt verandert je leven. Het draait dan niet meer alleen om jou en je vrouw, maar vooral om de kinderen. En als je denkt dat je het vroeger druk kon hebben, dan weet je nu pas hoe druk het is om het dagelijks huishouden rond te krijgen. In het begin, in de luier-fase, denk je "Ach het is maar tijdelijk". Maar dan breekt de volgende fase aan, waarin je het net zo druk hebt of misschien wel drukker.

Je oude rustige leven komt niet meer terug en dus kun je beter maar het beste ervan maken en vooral genieten!

Slim leven

Op een keer vroeg mijn vrouw mij of het mogelijk was een app te bouwen, die het mogelijk maakt om de speelafspraken van je kinderen zodanig te plannen om tijd voor jezelf vrij te maken. Het kwam namelijk af en toe voor dat al onze kinderen een middag bij anderen speelden en dan hadden mijn vrouw en ik zowaar een vrije middag! Dit zette mij aan het denken, want natuurlijk kan dit opgezet worden. En voor een doorgewinterde techneut als ik is dit vrij éénvoudig te doen, maar dan? Je wilt dit in een bredere context plaatsen en dan heb je het eigenlijk over een slim gezin: Een gezin dat zijn sociale netwerk optimaal inzet om zichzelf en andere gezinnen tijd en geld te besparen. En deze slimme gezinnen dragen op hun beurt weer uiteindelijk bij aan een slimme samenleving. Ik zag het begin van iets nieuws, een nieuw product, een nieuwe denkwijze.


Slim wonen

Slim wonen hoort ook bij deze nieuwe denkwijze. Ik heb het dus niet over een slimme woning, maar over slim wonen! Het gaat mij namelijk niet om de woning, maar met name om een toegevoegde waarde te creëren voor de bewoners, zoals bijvoorbeeld langer thuiswonen of energiebesparing. Energieverbruik is niet meer vanzelfsprekend en goedkoop aanwezig, maar moet duurzaam, efficiënt en zuinig worden ingezet.

Smarthome produkten kunnen hierbij goed ingezet worden, mits ze 100% betrouwbaar zijn, betaalbaar en het installatiewerk beperkt blijft. Het huidige aanbod van smarthome produkten voldoet echter niet aan mijn eisen en als Mohammed niet naar de berg komt, dan komt de berg maar naar Mohammed:

Ik ben aan de keukentafel zelf mijn eigen gebouwautomatisering systeem gaan ontwerpen!

Ik maak hierbij handig gebruik van mijn kennis en ervaring uit de ruimtevaart en defensie industrie, waar ik jarenlang heb gewerkt. En door deze hoogwaardige technieken te combineren met moderne cloudtechnieken en single-board computers kan ik het erg toegankelijk, laagdrempelig en betaalbaar houden.

En wat betekent dat voor de consument?

Als consument koop je geen smarthome produkt, maar investeer je in een duurzame smarthome-infrastructuur. Deze infrastructuur kan vervolgens ingezet worden voor binnenklimaat monitoring, bediening op afstand, decentrale verwarming, energiebesparing, beveiliging, leefstijlmonitoring, etc. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos en zullen met de tijd meegaan.

En voor een gunstige 'wife acceptance factor' wordt deze infrastructuur vrijwel onzichtbaar gemaakt, de bediening kinderlijk éénvoudig en de betrouwbaarheid hoog.Meer weten over onze produkten?

SMARTMOTHER SMARTBROTHER