Hoe is het allemaal ontstaan?

We kennen het allemaal. Op het ene moment geniet je van je vrijgezellen bestaan. Midden twintig, diploma's op zak, vast inkomen, uitgaan, vakanties ... Echter binnen een jaar tijd kan alles anders zijn. Je woont samen en je hebt kinderen. Plotseling ben je verantwoordelijk voor het wel en wee van je kinderen. Plotseling moeten tijd en budgetten gemanaged worden om alles rond te krijgen.


Het runnen van een gezin is misschien complexer dan het runnen van een bedrijf. Waarom bestaan er uitgebreide processen en dure software applicaties ter ondersteuning van het runnen van een bedrijf en waarom bestaan ze niet voor het runnen van het gezin?

GEZINSMAN.NL heeft het gezinsleven onder de loep genomen en zorgvuldig gekeken naar de normale gang van zaken binnen een gezin. Hoe verlopen de informatie stromen? Hoe verlopen de geldstromen? Hierbij is vooral geput uit eigen ervaringen, en die van andere ouders, die in hetzelfde schuitje varen.

GEZINSMAN.NL is van mening dat de ouderwetse kalenders en gezinsplanners wel een update kunnen gebruiken. Ook zijn we van mening dat deze applicatie erg toegankelijk moet zijn voor de gebruiker. Tenslotte zijn deze gebruikers geen hoogopgeleide professionals, maar kinderen, ouders en grootouders.