xxx


GEZINSMAN.NL heeft als missie om gezinsprocessen te ondersteunen met technische oplossingen en is een full-stack developer van systemen, inclusief embedded en electronica.

Dat is mooi, maar wat betekent dit nu concreet voor mij?

Wij staan voor een slimme samenleving, waaraan wij zo veel mogelijk willen bijdragen door middel van betaalbare technische oplossingen.

Nu wordt het nog gekker. Nogmaals: Wat betekent dit nu voor mij?

  • Wij beginnen in uw woning de kamers slim te maken, doormiddel van het samenwerken van sensoren, actuatoren en een slimme lichtschakelaar in elke kamer.
  • Daarna zullen we het huis slim maken door het laten samenwerken van de slimme kamers.
  • Vervolgens willen we het gezin slim maken. Wij doen dit, doordat we slimme cloud toepassingen aanbieden, die het samenwerken van de gezinsleden onderling en met het huis stimuleren.
  • Uiteindelijk willen we de samenleving slim maken door cloud toepassingen te maken, die het samenwerken van gezinnen ondersteunen.

Dat klinkt heel mooi, maar hoe wil je dat doen en wat gaat mij dat kosten?

Wij maken gebruik van opensource software en betaalbare, maar betrouwbare single board computers. Hierdoor kunnen we de ontwikkel werkzaamheden efficient, kwalitatief hoog en betaalbaar houden. Dit betekent voor de consument, dat hij niet de hoofdprijs betaalt, die men normaal voor een professioneel bedrade domotica systeem betaalt, maar een normale prijs, die vergelijkbaar is voor het afnemen van bijvoorbeeld een glasvezel internet/tv service. Bovendien is de smarthome, als privé clouddienst, nauw geintegreerd met de gezinsman.nl cloud diensten, wat tal van handige toegevoegde functionaliteiten oplevert.

Maar is je oplossing wel net zo betrouwbaar?

Ons smarthome produkt maakt gebruik van dezelfde gedistribueerde architectuur, die ook in marine fregatten wordt toegepast. In deze architectuur is de functionaliteit verdeeld over meerdere apparaten. Dit heeft te maken met de vijandige omstandigheden, waarin een fregat zich kan begeven. Beschadigingen door granaat en missile inslagen mogen niet leiden tot een onbedienbaar schip.

Door de architectuur van onze smarthome op deze manier in te richten, kan dezelfde hoge betrouwbaarheid gegarandeerd worden, ondanks het gebruik van goedkope single board computers! Zo heeft elke kamer dus een lokale bediening. Mocht deze uitvallen, dan is slechts één kamer onbedienbaar, de rest blijft nog gewoon werken. En mocht de smartbrain wegvallen, dan zijn de kamers altijd nog lokaal te bedienen.

De smarthome synchroniseert zijn data met de gezinsman.nl cloud servers. Dit gebeurt met dezelfde technieken, die de NATO ook gebruikt om intelligence data te delen onder de bondgenoten. Hierdoor is het mogelijk om het huis en de andere gezinsman.nl cloud diensten overal ter wereld te bedienen, zonder maar ook een poort in je huis open te zetten!

En moet ik ook voor de gezinsman.nl cloud diensten betalen?

Nee. De gezinsman.nl clouddiensten zijn voor alle gezinnen volledig gratis. Deze kunnen wij in de lucht houden met de inkomsten, die wij voor ons smarthome produkt binnen krijgen. De afnemers van ons smarthome produkt betalen dus voor extra luxe en woongenot en houden hiermee onze clouddiensten operationeel. Bovendien maken wij gebruik van opensource software en een cluster van betaalbare virtuele private servers (VPS), waarmee wij de kosten voor het systeem laag kunnen houden zonder op kwaliteit in te leveren.

Dus eigenlijk ben je een soort moderne Robin Hood: Je steelt van de rijken en verdeelt het onder de minder welgestelden.

Min of meer wel. Maar ik verkoop een produkt/dienst aan huizenbezitters, die een echte meerwaarde aan hun woning geeft. En vaak betreft het woningen, die baat kunnen hebben van een professionele home-automation service. Het is dus een win-win-win situatie: Huizenbezitters krijgen een luxere woning, niet-huizenbezitters profiteren van een slimme samenleving en gezinsman.nl kan er een zakcentje aan verdienen en daarmee de R&D aktiviteiten financieren.

Vaardigheden

system engineering 90%
embedded systems 90%
electronics 70%
front-end development 80%
back-end development 90%
Software development 90%
gedistribueerde systemen 90%
high availability en loadbalancing90%
Deployment 75%
Onderhoud 75%