...
Gezinsman Portaal

Het portaal geeft toegang tot het gezinsman.nl online platform voor het stroomlijnen van gezinsprocessen. Het idee is ontstaan in ons gezin, waarbij we ons afvroegen waarom het runnen van het gezin moeilijker lijkt dan het runnen van een bedrijf. We kwamen erachter dat beide erg veel opelkaar lijken, maar dat bedrijven ondersteund worden door processen. Deze bedrijfsprocessen zijn op hun beurt weer ondersteund door software applicaties. Gezinsman.nl vroeg zich af: "Waarom bestaan er geen software applicaties om de gezinsprocessen te ondersteunen?". Als deze ook nog eens éénvoudig bedienbaar zijn, op alle apparaten zijn uit te voeren en dezelfde professionele uitstraling hebben, dat zou toch fantastisch zijn?

Meer weten?

...
Smarthome

Een belangrijk en onmisbaar onderdeel van het gezin is natuurlijk het huis. In het huis worden je kinderen geboren, hier moet je ze een veilig gevoel geven en van alle gemakken voorzien. Waarom is het gemak van de gebouwautomatisering ook niet op je eigen woning van toepassing? Is het mogelijk om met een beperkt budget je woning net zo te automatiseren als een kantoor? Wij vroegen ons dat ook af en zijn gaan zoeken naar oplossingen en off the shelf produkten, die voor de normale consument te betalen zijn. Hierbij zijn we tot hardware en embedded software oplossingen gekomen, die naadloos geintegreerd zijn in de gedistribueerde gezinsman.nl architectuur. En dit alles natuurlijk tegen een betaalbare prijs! Met technieken als power over ethernet (POE) en bekende produkten als Raspberry Pi, Orange Pi en Nano Pi, is het mogelijk om een maatwerk systeem te realiseren. Elk onderdeel van het systeem zal op maat geconfigureerd worden naar uw wensen en voor de indeling van uw woning. Want alle woningen zijn uniek, alle kamers zijn uniek, alle bewoners zijn uniek en uw wensen zijn uniek!

Meer weten?

...
Sphinx

Sphinx staat voor Server Paradigm for Hosting Interconnecting Nodes using XML. Het is een open-source run-time infrastructure voor de distributie en het monitoren en stimuleren van XML ascii data over UDP multicast netwerken. Sphinx kan gebruikt worden om een lichtgewicht gedistribueerde infrastructuur op te zetten voor de communicatie van parallelle programma's die in een embedded omgeving opereren. Het is gebaseerd op XML communicatie over UDP-multicast netwerken en is lichtgewicht, taal en OS onafhankelijk. Omdat het text gebaseerd is, in plaats van binair, is het erg toegankelijk en vooral simpel te gebruiken!

Meer weten?